Kuinka paljon valokuituja on tehty Suomessa?

2000-luvun aikana valokuituverkkoja on rakennettu kiihtyvällä tahdilla. Viiden vuoden aikana on Suomessa aloittanut lähes 30 alueellista toimijaa. Suomessa rakennetaan vuosittain 15.000-18.000 kilometriä valokuituverkkoa ja uuden laajakaistaliittymän saa vuosittain käyttöön 20.000-25.000 kotitaloutta ja yritystä.

Onko tavoitteena kiinteä valokuitu läpi Suomen?

Kyllä, tavoitteena on valtakunnallisesti sellainen laajakaistaverkosto, että jokainen saa tulevaisuudessa luotettavat kiinteät yhteydet jonkun operaattorin kautta.

Hyödynnetäänkö vanhoja kuituja?

Valokuituverkko rakennetaan luonnollisesti niin kustannustehokkaasti kuin mahdollista. Tämän vuoksi pyritään myös hyödyntämään olemassa olevia valokuituja niin paljon kuin mahdollista. Niiden käytöstä on kuitenkin ensin neuvoteltava verkkojen omistajien kanssa. Neuvottelut on jo käynnistetty esimerkiksi aiemman PPO:n verkon omistavan Elisan kanssa ja tarkoituksenmukaista yhteistyötä on mahdollista hyödyntää oman verkon rakentamisessa.

Klikkaa isommaksi
Klikkaa isommaksi

2 kommenttia artikkeliin ”Kuinka paljon valokuituja on tehty Suomessa?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *