Miksi osuuskunta? Ja muuta osuustoimintaan liittyvää

Osuuskunta on valittu toimintamuodoksi sen joustavuuden vuoksi. Sen tavoitteena on tuottaa jäsenilleen palveluja edullisempaan hintaan. Tämän vuoksi on mahdollista myös tarjota valokuituliittymää jäsenille edullisemmin kuin muille. Osuuskunta mahdollistaa myös rahastosijoittamisen tuomat ALV-veroedut ja niiden siirtämisen suoraan jäsenille edullisempina hintoina.
Osuuskunnan kautta käyttäjät pääsevät myös itse vaikuttamaan osuuskunnan päätöksentekoon tasavertaisesti, sillä osuuskunnassa jokainen jäsen saa yhden äänen. Osakeyhtiössä äänimäärä olisi sidottu omistettujen osakkeiden määrään.

Voidaanko tämäkin osuuskunta myydä kuten PPO?

Valokuituverkon rakentamista ja ylläpitoa varten on perustettu operaattoriosuuskunta, jonka jäseniä ovat kunnat ja käyttäjäosuuskunta. Ratkaisuja valokuituverkon rakentamiseen ja ylläpitämiseen haettaessa on huomioitu esiin tulleet epäkohdat osuuskunnan perustamissopimuksessa ja säännöissä.

Ketä kuuluu osuuskunnan hallitukseen?

Käyttäjäosuuskuntaa ei ole vielä perustettu. Sen hallitus muodostetaan perustamisen jälkeen osuuskunnan jäsenistä. Operaattoriosuuskunnan hallituksen muodostavat jäsenkuntien nimeämät henkilöt sekä käyttäjäosuuskunnan myöhemmin nimeämä edustus.

Voiko samasta perheestä olla useita jäseniä osuuskunnassa?

Kyllä voi.

Voiko osuuskunnasta erota?

Kyllä voi. Mikäli sen jälkeenkin haluaa jatkaa liittymän käyttöä, käyttömaksut ovat korkeammat, sillä osuuskunnan jäsenet saavat omat palvelunsa muita edullisemmin, mutta osuuskunnasta voi erota.

Miten irtisanominen tapahtuu?

Liittymän ja osuuskunnan jäsenyyden irtisanominen tapahtuu kirjallisesti. Se osoitetaan osuuskunnan hallitukselle, joka käsittelee sen kokouksessaan.
Voiko osuuskunnan jäsenyyden tai liittymän siirtää toiselle?
Käyttäjäosuuskunnan jäsenyyttä ei voi siirtää toiselle, vaan jokaisen on haettava jäsenyyttä itse, olipa sitten kyse yksityishenkilöstä tai yrityksestä. Liittymän kyllä voi siirtää toiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *